Bileierskap er befriende. Du kan dra hvor du vil og gjøre hva du vil, når du vil. Å eie en bil kan også være en byrde. Kjøretøyet ditt kan la deg være strandet på det mest uopprettelige tidspunktet ved å bryte sammen. Informasjonen i denne artikkelen kan få deg raskt på veien igjen.

Sørg for at du får kvalitetsdeler for å fikse bilen. Du kan vanligvis få bedre priser hvis du får brukte deler fra en søppelplass, men det er ingen måte å vite hvor lenge disse delene vil vare. Ikke nøl med å bruke mer på helt nye deler som kommer med en garanti.

Kontroller væskene i bilen regelmessig. Kontroller oljenivået med peilepinnen du finner under panseret. Peilepinnen bør ha et merke på den for å indikere det ideelle oljenivået. Tilsett en liter olje hvis du trenger det, og sjekk nivået igjen etter å ha latt bilen kjøre i noen minutter.

Kommuniser med mekanikeren din så mye som mulig. Forklar problemene du har møtt med bilen din, og ikke nøl med å stille spørsmål til mekanikeren din hvis du ikke fullt ut forstår reparasjonene som trengs. Spør om priser og ikke la mekanikeren fikse bilen før du fullt ut forstår kostnader.

Akkurat som hos legen, kan du få en annen mening før du godtar kostbare reparasjoner. En anerkjent butikk bør ikke polstre regningen, men det gjør ikke vondt å se hva en annen profesjonell mener om situasjonen. Hvis du fortsatt er nervøs, er forhandleren alltid et alternativ. Det vil bli dyrere, men de pleier å noen sjekke over skulderen oftere.

Be om oem-deler (Original Equipment Manufacturer). Disse delene er utstedt av produsenten av kjøretøyet. Generiske deler kan koste mindre, men de er ikke så gode. Det kan virke som en avtale akkurat nå og koste dobbelt så mye senere som OEM-komponenter til å begynne med.

Ikke glem vindusviskerbladene. Bytt dem ut når de ikke rydder frontruten godt. Få nye viskerblader årlig eller mer regelmessig hvis det ofte er regn eller snø der du bor.

Finn ut hvordan du utfører grunnleggende vedlikehold på kjøretøyet. Det er veldig enkelt å gjøre en tune up eller bytte olje, så det er virkelig ingen grunn til å ta bilen til et bilverksted for å få disse tingene gjort. I stedet er det bare å se opplæringsprogrammer på nettet for å lære hva du trenger å gjøre det på egen hånd.

Hold en logg som inneholder informasjon om vedlikehold som du noensinne har gjort på bilen din. For å gjøre ting enkelt, legg denne loggen i hanskerommet boksen. Hvis det er et problem med bilen din, kan denne informasjonen hjelpe teknikeren med å finne ut hva som skjer mye raskere.

Selv om bilen din ikke kjører for øyeblikket, trenger du ikke bruke sparepengene dine på å fikse den. DIY-rettelser er ofte enkle og billige. Bruk disse tipsene for å få bilen tilbake på veien.